تبلیغات
عطاری خراسانی - خواص سپستان مشاهده صفحه جدید

عطاری خراسانی

کیفیت اتفاقی نیست

درباره ما
یونس حیدری
12سابقه کار در عطاری و داروهای گیاهی و فروش اینترنتی
سابقه حضور در بیش از 100 نمایشگاه مواد غذایی در ایران

ادرس ایمیل :
attarikhorasani@gmail.com
کرج - 45 متری گلشهر - بهار شرقی - نرسیده به فضای سبز و کمیته امداد پلاک 90

تلفن(ساعت 10 تا 15) : 09357552205-09116703805 - 09129311509 - 34584608(کد کرج 026)

قبل از عمل به نسخه های گیاهی موجود در این وب با ما یا متخصص طب سنتی حتما مشورت نمایید.

دوستان با نظرات خود ما رو به ادامه کار دلگرم کنید . سوالات خود را در زمینه گیاهان دارویی از طریق ایمیل یا بخش نظرات و یا بخش ارتباط با ما در میان بگذارید .

نروید بر زمین هرگز گیاهی که ننوشت است بر برگش دوایی (نظامی)
موضوعات
جستجو در وبلاگ
نویسنده :یونس حیدری
تاریخ: پنجشنبه 1 مهر 1395 03:33 ب.ظ
سپستان

نام های دیگر:سبستان، لیم، انبو، سگ پستان، سجیستان، دَبْق، مخیط، اطباءالكلیه 

خاصیت درمانی:

در هند از میوة سپستان به عنوان قابض، ضد كرم معده، مدر و نرم كنندة سینه استفاده می شود و برای  رفع ناراحتی های مجاری ادرار و بیماری های ریه و طحال تجویز می شود. عصارة پوست درخت را برای رفع سوءهاضمه و كاهش تب مفید است. گرد مغز دانة میوة آن در استعمال خارجی برای بیماری قارچی پوست كه به صورت حلقه هایی ظاهر می شود استفاده می شود. برگ های درخت را له كرده برای تسكین سر درد و التیام جراحت ها روی موضع می گذارند و از جوشاندة پوست درخت نیز به عنوان غرغرة قابض مصرف می كنند.
در برمه از میوة سپستان به عنوان مبرّد خنك كننده استفاده می شود. در هندو چین، اندونزی و فیلیپین از گرد مغز دانه برای رفع التهاب پوست استفاده می شود و جوشاندة پوست درخت و ساقه های آن را به عنوان تونیك و مقوی می خورند. به علاوه این جوشانده برای قطع اسهال و كاهش تب و كمك به سوءهاضمه نیز مفید است و دارویی برای تسكین سردرد می باشد. در استعمال خارجی پوست درخت خیس و مرطوب و نرم كرده روی ورم ها ، جوش و كورك می اندازند برای تحلیل ورم مؤثر است. به صورت غرغره و یا از گرد پوست برای رفع التهاب و جوشهای داخل دهان استعمال می شود. عصارة برگ های آن خنك كننده و مبرّد است. از له شدة برگ های آن برای تحلیل ورم به صورت ضماد  استفاده می شود.

 

طبع سپستان :
سپستان از نظر طبیعت، نسبتاً معتدل و یا كمی سرد و تر است. در مورد خواص آن معتقدند اگر میوة سپستان را در دهان مكیده و آب آن را فرو برند و یا آب خیس كردة میوه سپستان را بخورند، برای نرم كردن سینه و حلق و تحلیل ورم آنها و رفع خشونت صدا و تسكین سرفه گرم و خشك، رفع گرفتگی آواز، تسكین حدث صفرا و عطش و سوزش مجرای ادرار مفید است و برای كشتن و خارج كردن كرم شكم و همچنین به عنوان مسهل در گرم مزاج ها برای خارج كردن بلغم شور و برای تسكین تبهای گرم صفراوی و خونی نافع است. ضماد پختة آن در دوشاب انگور برای رساندن و سرباز كردن دمل مفید است. مقدار خوراك از میوة آن تا ۵۰ گرم و در حدود ۳۰ عدد است. سپستان مضر معده است و كبد را ضعیف می كندلذا سرد مزاج ها باید با برگ سرخ و سایرین با عناب بخورند. جانشین سپستان از نظر خواص خطمی است. اگر ۵-۴ عدد برگ تازة سبز شدة آن را خرد كرده و شب در آب بخیسانند و صبح مالیده و صاف كنند و بخورند برای رفع جراحت مجرای ادرار و مثانه كه ناشی از سوزاك باشد، نافع است و گرد پوست سوختة آن برای تسكین درد و زخم آتش سوختگی مفید است.

طرز تهیه ترشی سپستان

 

روش درست کردن ترشی پهیل (سپستان )ساده است. اول میوه‌ی کال پهیل یا همان سپستان را درست و حسابی می‌شوییم. چسبندگی مایع داخل آن که با ترک خوردن برخی از میوه‌ها بیرون آمده است، باعث چسبیدن خاک و چیزهای دیگر به آن می‌شود و همین شستن آن را سخت می‌کند. بعد آنها را در قابلمه‌ای پر از آب می‌ریزیم و روی گاز می‌گذاریم تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد، یکی دو دقیقه بعد آن را آبکش می‌کنیم و مدتی با آب سرد میشوییم تا چسبندگی ‌که از میوه خارج شده است با آب شسته شود. میوه‌های پخته را در آفتاب پهن می‌کنیم و یک روز می‌گذاریم تا خشک شود. سپستان‌هایی را که خیسی آنها رفته است را در ظرفی شیش‌های با در محکم می‌ریزیم. برای ادویه ترشی از فلفل هندی، تخم گشنیز، سیاه‌دانه و سیر استفاده می‌کنیم. سرکه را هم در ظرف می‌ریزیم تا روی مواد را بگیرد. چند هفت‌های صبر میکنیم تا ترشی برسد.
سپستان در اوایل خرداد برای ترشی مناسب است. به اندازه‌ی کافی بزرگ شده است و همچنان کال هم هست. اواخر خرداد میرسد. طعم شیرینی دارد  دور هسته‌ی آن هم چسبناک است.

 

به کانال صد هزار نفری عطاری خراسانی بپیوندید و معلومات طب سنتی خود را زیاد کنید

https://telegram.me/attarikhorasani




عطاری خراسانی

  • کل بازدید:
  • بازدید امروز :
  • یازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد کل مطالب :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :


مشاهده صفحه جدید